Blog

Keuzevrijheid of keuzestress? De balans zit in jezelf!

voor al wie vandaag worstelt met het maken van gepaste keuzes, adviezen zoekt bij zowat iedereen en uiteindelijk bedrogen en nog steeds zonder resultaat uitkomt...

De illusie van 'spanning en druk'; it's all in the mind!

...of wat ont-spanning met een mens doet... Deze week was er ééntje van serieuze hoogtes en laagtes. De laagtes ga ik even buiten beschouwing laten, want een halfvol glas smaakt me beter dan een half leeg.

Starterskit voor meer balans in werk & gezin

van overleven naar ondernemend leven door meer uit het hoofd in het hart te gaan -heroriëntatie van jezelf binnen werk & gezin & leven

Gelukkig zijn: alles tussen zwart & wit

Ooit was ik een zwart-wit-kijker! Althans, ontdekte ik later, was dit het gedrag dat ik onbewust kreeg aangeleerd. Mijn allereerste werkgever drukte mij dit op de neus. Hij was direct en het voelde als een persoonlijke aanval, vooral omdat hij vroeg of mijn ouders ook zo’n zwart-wit-kijkers waren. Wie was hij om mijn ouders zo bruut te beoordelen?

Ontdek NU waarom een loopbaancheque ook voor jou kan zijn...

Loopbaanbegeleiding is niet meer of niet minder dan het installeren van een duidelijke zelfkennis om met veerkracht en vertrouwen vooruit te komen in werk en leven. Leven naar wat jij belangrijk vindt, niet naar andermans verwachtingen!

2018: nood aan BALANS tussen IT & HR in organisaties?

Er zijn veel ‘moetens'. We willen alles en voelen ons verplicht zoveel mogelijk te kunnen. De maatschappelijke norm zegt dat de versnelling niet meer te stoppen is, dus draaien we maar mee tot we ons evenwicht verliezen en uitgeteld neervallen. Zijn we eigenlijk wel goed bezig? Is het menselijk om te verwachten dat we dit allemaal zomaar kunnen? Digitaal is misschien het nieuwe normaal, maar 'remote' connecteren en zo de verbinding met ‘real life’ verstoren: is dat niet absurd?

Vertrouwen op je inuïtie? Je kan het leren!

Als prille carrière-switcher, deed ik mee aan de Trust Challenge van Joke Oosters. Een mooi geschenk aan mezelf om nooit meer enkel te leven vanuit andermans verwachtingen!

Webdesign by

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

STARTERSKIT:LEVEN IN BALANS met je HART>>