B-to-B?  BALANCE into BUSINESS

B-to-B? BALANCE into BUSINESS

Heb jij dat ook dat de tijd zo snel lijkt te gaan? ‘Time is Money’, right? En als je dan gekozen hebt om op je 43ste een tweede leven als onderneemster te beginnen, speelt dat des te meer in je gedachten. Gedachten die een spelletje spelen in je hoofd waar je, als je niet zelf ‘stop’ zegt, nooit als winnaar kan uitkomen. Herken je dit?

Gelukkig kan je dat wel leren, dat ‘stop’ zeggen. Gedachten zijn namelijk van voorbijgaande aard en kan je veranderen. Een mooi inzicht dat ik ooit kreeg en vandaag graag wil meegeven aan anderen. Er bestaan namelijk allerlei methodes om jezelf op andere gedachten te brengen, waardoor je ook makkelijker, beter en steeds sneller te weten komt wat jij zelf kan en wil in het leven.

Ik geef dit graag mee aan al diegenen die ‘denken’ dat er geen andere mogelijkheden zijn voor hen als wat er vandaag is. Door te blijven ‘denken’ los je niets op, toch? Maar wat is daarvoor nodig, hoor ik je mijmeren? Hoe doe je dat dan?

Ik geef graag enkele suggesties en start daarbij met de eerste, onvermijdelijke stap:

  1.       Geef TIJD terug aan jezelf
  2.       AANVAARD het ‘stilstaan’ vooraleer je verder gaat in een richting die je beter past
  3.       LEER dat ‘creatie’ pas mogelijk is wanneer iets ‘oud’ wordt losgelaten
  4.       CONNECTEER opnieuw met je GEVOEL: wie ben jij, wat wil jij, wat wil je hebben?
  5.       ONTDEK wat jij nodig hebt om te groeien op je levenspad, met vallen en opstaan

Sommigen zeggen: “Is het nu écht nodig om zo bezig te zijn met je zelfontwikkeling en de verbetering van onze samenleving?’ ‘Time will tell, right?’ Het is altijd al zo geweest.

Dat is misschien waar, al zou het best wel kunnen dat het ook een gebrek is aan ‘verantwoordelijkheid’.

Bijvoorbeeld als iemand kiest om een heel leven in een job te zitten en zich slecht te voelen en dat op iedereen die hij/zij tegenkomt gaat afreageren en in de slachtofferrol gaat zitten, dan is dat uiteraard zijn of haar keuze. Neemt deze persoon dan zelf de verantwoordelijkheid op voor zijn ‘over’leven? Wat mij betreft niet. Het is de maatschappij, het bedrijf, de baas, de collega’s, enz. Tja, er is dan ook een zekere moed voor nodig om je leven in eigen handen te nemen!

Dus bij deze, nodig ik alle ‘moedige’ mensen uit, die iets willen veranderen aan hun professionele situatie, maar nog niet goed weten hoe: “Spring uit je huidige levenservaringen naar een nieuwe professionele beleving!”  Wees welkom via loopbaancheques! 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x