Gezocht: Women on a mission

Gezocht: Women on a mission

Vrijdag 4/10/2019

Door omstandigheden buiten mij om, ging mijn Inspiratie-dag om talent-in-actie te brengen niet door. Dàt vond ik even moeilijk, geef ik toe. Ik had me er heel erg op verheugd en was voorbereid om al mijn passie in te zetten andere vrouwen te ondersteunen in het uitleven van hun talenten.

Als gevoelig persoon, voelde ik mijn energie zo wegglippen. Ik besloot te luisteren naar mijn lichaam en even te gaan rusten. Ik heb intussen geleerd te letten op buikademhaling en wat ik nodig heb de rust in mijn hoofd terug te laten keren. Dat is dus gaan zitten of liggen en naar binnen gaan zodat je het vertrouwen vanuit je hart opnieuw voelt kloppen.

Na een half uur was ik ontroerd. Ontroerd van het besef van mijn missie, mijn why.

Omdat ik zelf gaandeweg ‘te gevoelig’ werd bevonden en ik me toch wat ‘sterker moest houden’ leerde ik tegen wil en dank hoe dit om te buigen naar een positievere blik. Ik was niet goed genoeg om mee te kunnen in de harde wereld. Ik was te gevoelig, te eerlijk, te goed, te zacht, te girly, whatever…

Gedurende een half leven was ik dus bezig met dat deel van mij te beschermen, te compenseren met mijn best doen om mee te kunnen met zij die beter konden ‘faken’ of misschien ook niet hoefden te ‘faken’ omdat het eerder in hun aard lag…whatever…

In 2014 nam ik de tijd om mezelf eens deftig onder de loep te nemen via een cursus ‘Communicatie vanuit het hart’, waar ik opeens kon horen, zien en voelen hoe je als gevoelige ziel kan ontwikkelen naar een positieve, zelfzekere mindset. Met je gevoeligheid iets positiefs in de wereld neerzetten dus.

Dit was de start van

  • Het herontdekken van mijn creatiemogelijkheden. Niet langer slachtoffer van een harde maatschappij, maar IETS DOEN om verschil te maken. Dat geeft zoveel vertrouwen!

  • Het her-activeren van mijn spontane zelf zonder afleiding, afscherming, maar puur in je essentie

  • Een zoektocht naar een vorm/context/omgeving waarin ik professioneel mezelf kan zijn

  • Het balanceren tussen wilskracht en vertrouwen met hoge en lage pieken

  • Het balanceren tussen dromen, denken, voelen, doen

  • …en nog zoveel onbeschrijfelijke gevoelens meer

Het is mijn missie & ambitie om zoveel mogelijk (sfeer)gevoelige dames (en bewuste heren die dat wensen) mee te nemen op het pad van zelfbewust & gebalanceerd leven en werken om hun vuur vorm te geven op manieren die voor hen werkbaar zijn. Zo kunnen ook zij positief verschil maken voor zichzelf en anderen.

Dit schrijvend klinkt het als zeer ambitieus en tegelijkertijd voelt het top!

Ik zie het nu helder voor mij.

Als ik in mijn criticus of cynicus blijf hangen, doe ik niets, want ik zie het niet meer en voel het nog minder.

Om het te voelen heb je dus door oncomfortabele momenten heen te werken. Maar dat weet jij vast en zeker ook wel. Het is alleen een kwestie van meer moed en vertrouwen ontwikkelen, je mindset met regelmaat herbekijken en je talenten, waarden en interesses kennen en actie te brengen.

Dat is alles en dus tegelijk ook heel veel als je het alleen wil doen, niet?

Dus ik ga er alvast voor, en als je zin hebt om me daarin te volgen omdat je zelf ook positief verschil wil maken door negatieve levensgebeurtenissen te resetten (=er doorheen werken eerst), welkom om eens 1-1 verder in de verdieping te gaan via:

Ik hoop ook jou een duwtje in de rug te kunnen geven via deze weg, waar je je ook bevindt op jouw weg.

Liefs,

Véronique


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x