10 redenen om met MindReset aan je loopbaan te werken

10 redenen om met MindReset aan je loopbaan te werken

1)    Je wil begrijpen waarom je steeds in jobs terecht komt die je geen voldoening geven

Wanneer je vrij algemene studies hebt gedaan, is het niet zo voor de hand liggend te weten welke richtingen je allemaal uit kan met de opleiding. Je rolt vaak in een bepaalde job aan de hand van interim werk, waar je nadien misschien vast blijft werken. En dan vraag je jezelf af “is dit het dan?”. De keerzijde is ook mogelijk, dat je veel verschillende jobs beoefent en je nadien bewust wordt dat je gefrustreerd rondloopt omdat je je weg in het professionele leven niet lijkt te vinden. Wanneer je op zo’n professioneel kantelpunt bent gekomen, geeft MindReset graag nieuwe inzichten en meer overzicht rondom je mogelijkheden. 

2)    Je weet niet meer wie je écht bent en zoekt een eerlijk, betrokken en luisterend oor

Samen kan er meer! Als je slecht in je vel zit toont zich dat ook in alles wat je doet en dus ook in je job. Een psycholoog is écht niet altijd nodig; MindReset laat je in je brein kijken en zet je opnieuw op je unieke levenspad met als resultaat een job naar wie je bent en niet omgekeerd. 

Succes wordt vaak afgemeten op de job die we doen en de sociale media helpen niet om ons niet te veel te meten met anderen. Je leert beter focussen op jezelf om een betere balans te creëren tussen je eigenheid en maatschappelijke verwachtingen. 

3)    Je hebt het vertrouwen en de hoop opgegeven om een job te vinden 

Om een verscheidenheid aan redenen kan je het vertrouwen verloren zijn in jezelf en in ‘de maatschappij’. MindReset helpt je om je zelfzekerheid terug te vinden.

4)    Je wil je carrière herbekijken omdat je work-life-balance niet meer goed zit 

Als je afstudeert heb je mogelijks andere levensopvattingen en noden dan wanneer je ouder wordt (ouder als in leeftijd maar ook als in het ‘papa/mama’ worden). Ook wanneer je kids het nest verlaten zou het kunnen dat je je loopbaan terug wil resetten. MindReset werkt als geen ander samen met jou aan je uniek carrière-pad, zodat je ZELF perfect weet wat te doen in iedere levensfase.

5)    Je wil werk maken van die lange ‘bucketlist’ maar je werk slorpt je helemaal op 

Time is money was altijd al je motto maar het begint serieus aan je te vreten. Het lijkt wel alsof iedereen aan je mouw sleurt maar je eigen ding doen…? Dàt komt er dus niet van en je wordt nu ook niet echt meer blij van je werk. Tijd voor een reset dus! MindReset helpt je met een stappenplan om meer ‘authentieke’ doelen te stellen en waar te maken. 

6)    Je wil als mama, na een break, opnieuw aan de slag 

Bewust kiezen voor een time-out om er écht te zijn voor je kids betekent dat je zorgende, vrouwelijke deel de bovenhand neemt en dat is best moedig binnen onze ‘geëmancipeerde’ maatschappij. Tijd en ruimte nemen, vertragen, durven vertrouwen op je moedergevoel,…het komt niet altijd even goed uit en mogelijks deed je het wel met een bang hartje. Het is altijd intens om nadien weer op te starten en een sparringpartner daarbij is geen overbodige luxe. Misschien is dit net het ideale moment om eens wat langer stil te staan bij ‘wie je bent, wat je wil en wat je goed kan of wenst bij te leren’. MindReset is hier zelf ervaringsdeskundige in. 

7)    Je blijft twijfelen, blijven of vertrekken, en wordt héél moe van je eigen welles-nietes spel 

Mensen zijn gewoontedieren en om iets duurzaam te veranderen moet je je gewoontes onder de loep nemen en aanpassen waar nodig. Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je meer van hetzelfde. En energie gaat daar waar je je aandacht op vestigt. Dus als je blijft piekeren en twijfelen, of luisteren naar adviezen, heb je geen energie meer om in je eigen hulpbronnen te stappen en in te tunen op je gevoel. Wat wil ik nu eigenlijk? Wat is voor mij belangrijk in het leven en op vlak van werk? MindReset brengt je tot stilstand in al dat gepieker en helpt je in beweging te komen gericht op jouw noden. Op die manier wordt beslissen een makkie! 

8)    Je bent klaar voor een nieuwe start na burn-out of een ontslag

Wat ik vaak zie is dat men zich in een soort slachtofferrol wikkelt en op zich is dat tijdelijk helemaal menselijk. Wanneer je je job verliest, komt hier een soort van rouwproces aan te pas of soms zelfs diepgaander een het verlies van eigen waarde. . (zie ook punt 2) De oorzaken hiervan gaan in dat geval meestal verder terug dan het ontslag of de burn out zelf. Het gaat om sluimerende zaken die zich tijdens het leven hebben opgestapeld, waarbij niet voldaan werd aan de basisbehoeftes als ‘Ik ben oke zoals ik ben en word zo gehoord en gezien’. Als kind hebben we ons meermaals aangepast aan omstandigheden vanuit een overlevingsdrang. Dit gaat dan vooral over ons ‘emotionele lichaam’. De vraag is of we in onze cultuur voldoende ruimte laten voor verwerking van onze emotionele ladingen. In een professionele sfeer is dat zeker niet evident. We hebben dat ook niet echt geleerd want het professionele aspect gaat niet samen met emoties, eerder met ratio en zakelijkheid. De ruimte geven aan wat leeft in jou is iets wat ik met MindReset heel waardevol vind, want enkel zo kan je loslaten wat je niet meer dient en beginnen resetten naar wat je wel vooruit helpt. Daar help ik dus graag mee. 

9)    Je wil ‘vrijer leven’ en vraagt je af of het zelfstandig ondernemerschap iets voor jou kan zijn

De nieuwe generaties zijn niet meer zoals wij, de X en de Y. Neen. Ze zijn zich veel bewuster van hun dromen en willen er vaker écht voor gaan. Voor hen zijn dromen geen bedrog, maar een beeld gebrand op hun netvlies van hun toekomstbeeld. Toch is het niet evident om ze om te zetten in realiteit.  Mind Reset gaat er van uit dat we allemaal onze kracht in ons hebben om zelf tot authentieke oplossingen te komen, mits er iemand écht luistert, mee beweegt en motiveert. 

10)    Je zit te vaker met conflict situaties op het werk dan dat je zou willen

Of je nu manager bent of medewerker, als je voelt dat iets je in de weg zit om met een team en voor jezelf vooruit te gaan, of wanneer er veel onbegrip is en dat zwaar aanvoelt, is het tijd om eens wat dieper te graven. Dat kan door een andere kijk te brengen op de situatie via een coach/sparringmoment. Ook hier kan MindReset licht werpen op het geheel. 


Voel je je bij 1 van deze redenen ergens aangesproken? Klinkt bekend? Zie je jezelf hierin terug? 

Maar...je weet nog niet of dit jou gaat vooruit brengen? 

Dan heet ik jou van harte welkom voor een korte online kennismaking om je bedenkingen en vragen af te toetsen: 

Liefs,

Véronique


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x