De illusie van 'spanning en druk'; it's all in the mind!

De illusie van 'spanning en druk'; it's all in the mind!

...of wat ont-spanning met een mens doet...

Deze week was er ééntje van serieuze hoogtes en laagtes. De laagtes ga ik even buiten beschouwing laten, want een halfvol glas smaakt me beter dan een half leeg.

De 2 hoogtepunten kwamen er tijdens een inspirerend 1-1 gesprek aan tafel met enerzijds een gelijkgestemde mannelijke ex-collega en anderzijds een stijlvolle madam uit mijn splinternieuwe netwerk van de laatste 3 jaar. Dit gezegd zijnde kom ik in de verleiding iedereen aan te raden eens een time-out te nemen uit het bedrijfsleven, wat je de ruimte geeft om eens alles op een rijtje te zetten in je leven en na te gaan of je gedrag nog steeds klopt met wie je van nature bent. 

Waarom is het belangrijk dat ik aanhaal dat hier zowel een man als een vrouw betrokken is bij het creëren van een hoogtepunt in mijn beleving? 

Wel...ik ben een vrij rationeel en daadkrachtig persoon. Door de jaren heen heeft de druk die ik mezelf oplegde, mede door een toch vrij prestatiegerichte & mannelijke omgeving, mij geleid naar een soort overlevingsmechanisme. Ik moest en zou blijven meedraaien, ook al klopte het niet altijd met mijn gevoel. Rationele daadkracht boven! Geen tijd voor een zachtere, vrouwelijkere intuïtieve aanpak. Geen tijd om in te voelen of het nog wel goed was voor mijn mentale/emotionele alsook fysieke gezondheid. Ik moet waarschijnlijk niet vertellen tot welk resultaat dit kan leiden? 

Intussen ben  ik, dankzij verschillende factoren, met een zelfstandig statuut aan de slag gegaan vanuit het besef dat het op dat moment voor mij kon en dus mocht ik die tijd gewoon nemen.

Was dàt even een patroondoorbreking! Vertragen als mama, partner, dochter was geen evidentie omdat ik ook die andere kant, met name 'bijdragen aan een maatschappelijk geheel' belangrijk vond. Dus zo balanceerde ik van de ene naar de andere kant. Daadkracht en draagkracht versus enkele 'lastige' spoken in mijn hoofd die me steeds parten speelden. Spoken als: als ik er thuis volledig ben, kan ik geen perfecte werkkracht zijn en als ik perfect mijn werk aan het doen ben, voel ik me schuldig omdat ik er thuis niet ben. En het is toch MAAR NORMAAL ALLES TE  KUNNEN DOEN TEGELIJK!

Wel, ... niet dus.

We hoeven misschien niet alles tegelijk te hebben, maar we zijn het HIER wel zo GEWOON! En is het niet zo dat we massaal denken: hoe doen die anderen dat? Ik moet dat ook maar kunnen!

Het inzicht van deze week dankzij mijn gesprekje met mijn mannelijke spiegel terwijl ik zelf nog een beetje aan het snoozen was in mijn veilige, vrouwelijke energie, is dat ik mag her-balanceren naar meer daadkracht. En zo is het evenwicht in je leven vinden nooit echt af, toch? 

Elke MENS op deze aardbol streeft naar evenwicht op allerlei vlakken en levensgebieden.

Wat is nu de point in dit verhaal, vraag je je nu misschien af? 

  • dat we ons nog niet bewust zijn dat we dit soort gewoontes kunnen doorbreken
  • dat we door het meer delen van persoonlijke verhalen ontdekken hoe we als mens toch zo gelijkwaardig zijn
  • dat we er door ons eerlijk open te stellen met vertrouwenspersonen die dat ook doen zoveel van elkaar kunnen leren en zo meer ontspannend door het leven kunnen gaan
  • dat het vakjes-denken in deze disruptieve maatschappij volledig achterhaald is
  • dat M/V hun V/M tegenpool HART nodig hebben om te evolueren naar een mooi collectief evenwicht
  • dat ze door en met het andere geslacht van binnenuit hun eigen balans opnieuw kunnen ontdekken
  • dat niemand zich voor zijn eigenheid hoeft te schamen
  • dat alles wat je denkt over jezelf en anderen genuanceerd kan worden via het delen met elkaar
  • dat niemand een toekomst wil voor ons nageslacht gebaseerd op zwart-witte, futuristische fiction waarin je enkel 'rijke rulers' hebt en 'arme paria's
  • dat je voor elk moment in je leven dankbaar kan leren zijn als je je bewust bent wat het je brengt, EN...het brengt je ALTIJD iets, als je het halfvolle glas maar kan zien...

Ontspanning, ongedwongenheid, vertrouwen, levendigheid, gezonde mannelijke daadkracht om in een vrouwelijke bedding je sterktes met geduld te ontwikkelen: het is gewoon onze collectieve bestemming! Wie hier vragen over heeft en zichzelf graag eens de tijd geeft voor een vernieuwende kijk en verruimende babbel... be my guest en klik

Ik wens je een fijne en inspirerende dag! 

Véronique{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x