Hoe breng ik “(h)eerlijke rust & zuivere focus” in mijn eigen hoofd?

Hoe breng ik “(h)eerlijke rust & zuivere focus” in mijn eigen hoofd?

Hier ben ik weer!

Weet je wat ik steeds vaker te horen kreeg dit jaar, en dan niet in het minst van de zelfbewuste, leergierige & ondernemende M/V onder ons op zoek naar authentieke balans en verbinding?

 • Ik heb geen nieuwe leerstof nodig, maar iemand die me kordaat helpt met overzicht 
 • Het lijkt wel of mijn focus continu af en weer aan staat, vermoeiend
 • Waar ik nu nood aan heb is een begripvolle sparringpartner om mijn externe keuzes maximaal af te stemmen op wat ik innerlijk voel/verlang- m.a.w. een soort vertaler in woord en daad
 • Het feit dat ik geen stappen zet maakt me onzeker en ligt serieus op mijn maag
 • Ik wil vooruit maar stuit op uitstelgedrag door te veel confrontaties met mijn omgeving
 • Geregeld vraag ik mezelf af of ik nu wel goed bezig ben en dat maakt me verdrietig/boos

Als je dit herkent, dan ben je klaar voor een nieuwe groeifase & deel ik graag mijn ervaring met jou:

“Start before you are perfectly ready!”

Nog meer informatie zal de focus niet verhogen, integendeel. Wat nodig is, is verdieping! 

Verdieping in wat je nu hebt, wie jij nu echt bent, waar jij nu echt voor staat en gaat in je 2de carrière/leven!

M.a.w. afstemmen en doorzetten op je authentieke doelen! 

Heb je stress? Dat is zinvol, zolang je niet toelaat dat het chronisch wordt! Zinvol is de stress als een barometer te bekijken. Hoe meer stress, hoe minder je verbonden bent met je eigenheid. Best is stil te staan en te onderzoeken vanwaar het komt.

Mensen op kantelfases die bewust op zelfverkenning gaan, hebben na een tijdje opnieuw de behoefte om alles eens terug op een rijtje te zetten. 

"Zoveel gedaan…maar wie ben ik dan echt eigenlijk en wat wil ik zelf?"

Wanneer je anders wil handelen, zal je ook anders over jezelf gaan moeten leren denken.

Het gaat er dan ook om wat van buitenaf op je af komt te gaan filteren maar al te vaak nemen we daar niet onze tijd en ruimte voor want we hebben de tijd niet en moeten door!? Maar, is dat zo? Hoe komt het dat we onszelf die rust niet gunnen? 

De herfst is een ideale tijd voor stilstaan, bezinnen en opnieuw afstemmen met jezelf!

Je kan heel veel verwezenlijken, maar je hebt daarbij 3 belangrijke punten mee te nemen op je weg:

 • Wat is mijn gunfactor naar mezelf toe? Zie ik mezelf al in die nieuwe balans waarin ik me goed in mijn vel voel? Durf ik al eerlijk nee-zeggen tegen wat MIJ niet dient? Durf ik ja-zeggen tegen de verandering die mijn ontwikkelproces teweeg brengt?
 • Durf ik in mijn waarde(n) gaan staan en mezelf zichtbaar maken? Waarom nog niet?  Waar laat ik mezelf in tegen houden? Waar ben ik in feite bang van? Wat houdt me klein?
 • Hoe is het gesteld met mijn energiebalans? Doe ik misschien nog te veel dat me eerder moe maakt? En waarom dan? Weet ik waarom ik de dingen doe die ik doe? Zijn die voor 80% gericht op het leven dat IK voor mezelf wens?

Je eigen blinde vlekken zien en ze omzetten in acties om je volledige potentieel te leven is een kwestie van jezelf de TIJD GUNNEN. Dat vraagt 

 • een zeker vertrouwen, 
 • een mildere kijk op jezelf en…
 • Gelijkgestemde, begripvolle mensen om je heen

Dàt is althans hoe ik dit proces tot nu toe heb beleefd, en daar heb ik nog geen spijt van gehad. 

Ik verbind me dan ook heel graag van hieruit en alles wat ik zelf leerde in de laatste 5 jaar, met jou, beste leergierige ‘re-balancer for life’:

 • om je te helpen zichtbaar zijn met je authentieke talenten, waarden en doestellingen
 • vanuit alles wat je in je hebt
 • om duurzame keuzes te maken die plezier brengen én in rust als in 'bezig zijn'
 • met hernieuwde focus en energie 
 • zodat jij kan floreren zowel in werk als privé

Het bredere kader waarmee ik werk, met alle nodige ruimte per deelnemer, is gebaseerd op een  intern/extern communicatiemodel met 1 fundament: 

"Alles begint bij je denken over jezelf!"

Het is dus heel duidelijk dat je je denken kan flexibeler en ruimer maken dan dat je ooit (onbewust) hebt geleerd. Vaak zitten –in alle bescheidenheid- heel wat denkpatronen van vroeger ons in de weg om vol zelfvertrouwen onze mentale creativiteit tot bloei te durven brengen. Bovendien hebben we elk een uniek pallet van programma’s waarmee we onszelf onbewust voortbewegen.

Zuiver weten wat je programma’s zijn maakt voor mij dan ook deel uit van persoonlijk/professioneel groeien want enkel op die manier kan je bijsturen waar je voortgang dat nodig heeft.

Wetenschappelijk gezien hebben we allen een rationeel en emotioneel brein, en is het de kunst om het evenwicht daarin te behouden, wat we noemen veerkracht.

In het dagdagelijkse leven gaat het emotioneel brein al te vaak aan de haal met ons, want het gaat vooral om automatismen waarvan we ons dus niet bewust zijn en ons gedrag direct aansturen. 

Het is de kunst bewuster te zien en voelen hoe veel weglatingen, vervormingen en generalisaties we bij onszelf hebben geïnstalleerd waardoor we steeds blijven handelen zoals we het altijd hebben gedaan. 

Bijvoorbeeld: hogere studies doen om een goed betalende job te hebben zodat je financieel sterk in je schoenen staat als vrouw voor huisje, tuintje, boompje (=waarden)

Of...als man ingeprent hebben dat je jezelf geen rust mag gunnen omdat je steeds prestaties te leveren hebt die iets opleveren want dan pas ben je nuttig

Is dit slecht? Natuurlijk niet! Het hoort waarschijnlijk zelfs bij een bepaalde levensfase! (of dàt denk je)

Maar de overtuigingen verbonden aan deze waarden helpen je niet goed vooruit wanneer je ‘vrijer’ op onderzoek wenst te gaan om voor jezelf een meer ‘creatief’ leven neer te zetten dat je beter past, wanneer je bijvoorbeeld in een nieuwe levensfase komt. Je mind flexibeler maken is dan ook zeer helpend.

Passende keuzes maken op werkgebied heeft dus te maken met een grondige breinkennis, zowel algemeen wetenschappelijk (wat geeft je bvb. stress?) als specifiek gericht op jouw eigen levensverhaal.

Heb je zin om op jouw maat beter in verbinding te gaan met jezelf en daardoor ook met je buitenwereld?

Dan nodig ik je alvast uit nader kennis te maken voor een verkennend gesprek waarin ik helemaal afstem op jou noden vandaag!

"I'm all ears & heart, for you & your new balance!"

Stemmen we eens af? Dat kan

Liefs,

Véronique


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x