Van vuurmeisje naar vrouw-in-balans

Van vuurmeisje naar vrouw-in-balans

Ik ben een vuurtype. 

En weet je hoe je vuurtypes kan omschrijven?

Aan de ene kant, kunnen ze al eens licht ontvlambaar zijn.

Dat hoort er nu één maal bij wanneer het enthousiasme losbarst met het oog op een belangrijk doel.

Wanneer een vuurtype haar pijlen op iets heeft gericht, wil ze die zo snel mogelijk in de roos krijgen.

Daarbij houdt ze vaak geen rekening met allerlei hindernissen die vertraging kunnen veroorzaken:

  • Duivelse stemmetjes in haar hoofd die haar terug brengen naar wat ze gewoon zijn

  • Andermans adviezen, verwachtingen en onbegrip die haar doen wankelen

  • Overdadig vergelijken met anderen

Als het niet loopt zoals ze wil is ze snel in de war. Ze is nogal sfeergevoelig. Dan heeft ze ruimte nodig om het overzicht te bewaren en vooruit te blijven kijken richting de roos. Het overzicht even terug in zich op te nemen. Soms twijfelt ze plots zelfs aan de richting die ze koos en als de duiveltjes hun stem te hard klinken, durft ze niet meer schieten. Dan is het even niet meer veilig. Haar vuur vervaagt.

Dat geeft dan weer de indruk aan de buitenwereld wispelturig en onstabiel te zijn maar in het heetst van de strijd voelen de hindernissen loodzwaar en nodigen uit tot wat demping. Zo blijft het vuur lichtjes branden en is er weer ademruimte. Opbranden of uitdoven laat ze niet gebeuren. Dus is een krachtig eigen beheer van haar gedachten en emoties nodig. Een vaardigheid die ze versneld aanleert door haar gedrevenheid de roos te willen bereiken.

De andere, positievere kijk op vuurtypes is vanuit hun sterke talent om te motiveren en te enthousiasmeren met hun warmte, vanuit hun groot en fijngevoelige hart.

Daarmee zien ze de wereld zoals die zou kunnen zijn in hun droom en eens meesterschap is bereikt in het reguleren en resetten van hun duiveltjes en persoonlijke emoties eraan verbonden, blijven ze vertrouwen in de schoonheid van hun droom. Ze gaan voor een passende strategie op LT, verdelen die in KT doelen, houden focus met een flexibel plan en nemen kleine stapjes vooruit.

Het is de basis waarin ze werken en leven. Ze hebben echter een veilige setting nodig om de daadkracht van hun vuur in overdrive, in balans te brengen/houden en de pijlen richting roos draagbaarder en dus minder pijnlijk te maken. Pas dan kan hun vuur ook anderen blijven aanwakkeren en kan je nooit weten hoe ver ook jouw reset kan gaan…

Ben jij ook een vuurtype? Herken je jezelf hierin?

Laat jij je vuur in je leven en werk toe?

Smeult het ergens heel diep en onzichtbaar en wil je het terug in de wereld zetten?

Is het misschien zo dat je het nog niet helemaal kan vertrouwen en nog geen richting durft kiezen?

Dan is het tijd om eens vertraagd te kijken, te luisteren, te voelen wat jouw persoonlijke, authentieke doelen kunnen zijn in leven en werk?

Want ook jij wil meer uit je leven halen omdat je gelooft dat het kan! Je bent nu klaar voor een reset in balans met je hart en kiest daarom voor wat jij belangrijk vindt.

Je weet niet goed waar te beginnen of je pad richting roos verder te zetten?

In de laatste 10 jaar was ik vaak vuurmeisje, dan weer vrouw-in-balans, en dan weer vuurmeisje…

Ik leerde meer VOELEN wat ik wil en nodig heb om dat te bereiken en ging in 2015 na ontslag experimenteren en onderzoeken hoe ik mijn 2de levenshelft zou gaan invullen op manieren die me ECHT passen. Manieren die me dienen, in vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid.

Ik ging de verbinding aan met mijn vuur en ontwikkelde nieuwe vaardigheden als ‘emotieregulering’ en ‘ondernemender leven’.

Mijn mantra: ‘authenticiteit in elke rol die ik leef!’

Wie mij kent, kent ook mijn weg. Ik nodig ook jou uit mij te leren kennen als je een volle JA voelt na het lezen van deze tekst en je graag meer weet over mijn ‘HOW’ die ik wil delen om

  • Ook jou te helpen met het vinden van je authentieke ROOS (richting/doelen)

  • Ook jou vuur aan te wakkeren

  • Ook jou te inspireren om je dromen levendig te maken

  • Ook jou te begeleiden in het ontwarren van je knopen

  • Ook jou een veilige ruimte te bieden om je pijlen te ont-scherpen

WELKOM BIJ MINDRESET! 
 {{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x