Vanuit voeling passie en creatiekracht naar exit Corona

Vanuit voeling passie en creatiekracht naar exit Corona

"Weerstand ten aanzien van verandering heeft zijn wortels in onwetendheid en onzekerheid!" (bron onbekend)


Voeling met jezelf & de ander


Misschien is het je al opgevallen. Dat de balans tussen voelen en denken vanuit ratio’s wat zoek is?

Onze collectieve situatie weerspiegelt ons eigen verlangen: een beter uitgebalanceerd werk en leven.

Wist je dat thuiswerkende voltijdse werkneemsters nu 65% tijd besteden aan hun werk i.p.v. 100%? Bij mannen is dat 78% en er is geen verschil of ze kinderen hebben of niet… (bron: radionieuws van 29/4/2020)

Mogelijks wordt dàt wel het nieuwe normaal en hoeven we ons daar dan ook niet langer ‘schuldig’ over te voelen tegenover onze werkgevers? Of…we worden ‘ondernemer’ van ons EIGEN leven/werk?

Vandaag is alles mogelijk. Als het digitale kan gaan ingebed worden om mensen op een positieve manier te ondersteunen na Corona, zijn op we alvast op weg naar een gezonder evenwicht.

De huidige omstandigheden wekken alleszins heel wat frustraties op. Het is menselijk in tijden waarin niks nog zeker is. We worden met z’n allen uitgedaagd om te onderzoeken welke eigen behoeftes daaronder schuil gaan:

  • Wat hebben we nodig om met meer voldoening in werk en leven te staan?
  • Hoe kunnen we flexibel leren denken zodat we met vertrouwen onze unieke bijdrage durven leveren aan een warmere wereld?
  • Levenslang bijleren? Ja. Maar dan wel niet zomaar wat ons wordt voorgekauwd. Wel met zinvolle, authentieke doelen waarmee we onze eigen balans brengen in werk en leven. Je kan je maar de vraag stellen of een mondmasker dragen op een strand zinvol is? Het is alleszins niet menselijk. En al zeker niet authentiek of natuurlijk.
  • Wat met voltijds thuisonderwijs? Voltijds thuiswerk? Ook dat zou de menselijke nood aan connectie niet ten goede komen. En natuurlijk zijn er mensen die beter het alleen zijn verdragen dan anderen. Maar welzijn houdt zowel autonomie als verbinding in en de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen in je competenties waarmee je bijdraagt aan een groter geheel. Balance is key!

BALANS. Het is mijn persoonlijke sleutelwoord. Alles in mijn leven draait errond sinds ik in 2009 mama werd terwijl ik me net ook lanceerde in een boeiende, dynamische nieuwe uitdaging op werkvlak.

Dat betekent dus dat ik mezelf sinds die tijd ook pas echt ben gaan leren kennen in het functioneren van mijn denken, doen en laten. Wie was ik in essentie onder mijn schild van ‘Ik moet en zal succesvol zijn in mijn job want ik ben wat ik doe en pas me wel aan’? Verharding van een gevoelige ziel.  De ratio primeerde op het gevoel. Ik durfde niet opkomen voor wat ik zelf echt belangrijk vond. Men zou mij dan kunnen confronteren met mezelf en ik heb niet geleerd hoe je daarin assertief kan zijn. Ik wist enkel dat ik de boosheid en het verdriet in mij verdrong onder dat schild, want ik wou graag gezien zijn. Dat gedrag had ik mezelf onbewust aangeleerd.

Door het mama worden, ontdekte ik, naast de vreugde,  mijn dieper liggende boosheid en verdriet, waarvan ik besefte dat ik er best eens mee aan de slag kon gaan. Groeien in verbinding met mijn (innerlijk) kind, was dan mijn belangrijkste beweegreden in combi met de uitdaging om met klanten op een volwassen manier te kunnen communiceren.

Tijdens dit hele proces sindsdien, leerde ik eerst zien hoe mijn denkpatronen soms echt met mij aan de haal gingen, wat resulteert in onzeker gedrag. Gelukkig is dat omkeerbaar. Sinds kort heb ik steeds meer het gevoel dat het ‘intuïtieve’ hersendeel makkelijker toegankelijk wordt. Dat resulteert dan weer in een gezondere innerlijke balans en duidelijk meer zelfzekerheid om je eigen creaties in de wereld te zetten.

 

Focus op je passies met een sausje van zachtheid


Eigen creatiekracht ontdek je door beter te zien en te doorvoelen waar je zelf goed in bent en wat je energie opbrengt. Jezelf bewust de ruimte geven te ontdekken waar jij voor wil leven, je waarden en hoe je daartoe je EIGEN TALENT kan inzetten, daar gaat het mij om. Deze combi van durven dromen, durven kiezen voor eigen ruimte en vertraging om zichtbaar te worden met je eigenheden brengen vreugde en vleugels in werk en leven.

Ik lees veel berichten van vrouwen die alle ballen in de lucht aan het houden zijn. Het lijkt wel alsof wij, vrouwen dat NU, in deze lock-down, meer dan ooit aan het doen zijn. Maar dat is strijdig met het geen we ECHT vanuit onze natuur willen. We willen namelijk een succesvolle job combineren met onze gezinsverantwoordelijkheden die mogelijks nog steeds diep ingebakken stoelen op: ‘Eerst zorgen voor anderen, dan pas voor mezelf…als er nog tijd is’

Op deze manier is het hard werken om te gaan staan voor onze eigen waarheid en eigen tempo.

Op deze manier kunnen we niet vanuit ons volle potentieel bijdragen aan wat de wereld net zo nodig heeft vandaag:

  • Gaan staan vanuit een warm hart voor onszelf en anderen in onze authentieke levensdoelen!
  • Durven onze zachtaardige vrouwelijke kant gebruiken ondanks de rationele, mannelijke buitenwereld en de confrontaties die dat zou kunnen opleveren (althans dat denken we)
  • Tijd nemen om te groeien naar een nieuw EIGEN evenwicht waarmee we een voorbeeld zijn

 

Tijd voor wat aanmoediging?


Alles zit eigenlijk al in ons, dus iedereen kan dit leren!

Als deze tekst je aanspreekt, ben ik graag een luisterend oor om online 1-1 te verbinden met jou, om af te stemmen op wie jij bent vandaag en wil zijn morgen…

Ik waarschuw wel even dat ik geen korte termijn oplossing klaar liggen heb, want dat zou willen zeggen dat ik strategisch met iedereen op de zelfde manier werk. Dat kan in mijn beleving niet want iedereen is namelijk UNIEK. Dus ook jij.

Samen op pad gaan om de magie in jezelf te (her)ontdekken, te voelen en uit te leven gaat niet van vandaag op morgen. Het is wel mijn passie om je op je EIGEN WEG terug te brengen, wanneer je die in de huidige survival-modus kwijt bent geraakt.

Zeg je nu dat je je EIGEN WEG voor de crisis ook nog niet gevonden had, … helemaal ok. Ook dan ben ik er graag voor jou. Ik begrijp je namelijk, want ook ik kom van heel ver…

Zin om te connecteren?  Klik op

om je aan te melden voor een gesprek!

Hartelijk Welkom!

Véronique

 


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x