Zelfbewust Ondernemende Vrouwen ZIJN de game-changers van morgen!

Zelfbewust Ondernemende Vrouwen ZIJN de game-changers van morgen!

Hey game-changing woman,

“De nieuwe economie is steeds meer een plek aan het worden waarin iedereen vanuit zijn eigen persoonlijke betekenis iets kan toevoegen.” (quote: Hooggevoelig Ondernemen) 

Echte vervulling in het leven= de verantwoordelijkheid dragen voor je eigen groeiprocessen  als mens met ups & downs. Het gaat om ratio en intuïtie in balans brengen en houden en van daaruit je ding doen. Dit evenwicht zorgt ervoor dat we kunnen kijken naar wat er al is en hoe we ZELF verbetering kunnen brengen binnen onze eigen mogelijkheden, los van de buitenwereld. Zo houden we onze eigen energie hoog en maken we verschil voor onszelf vandaag, de toekomst van onze kroost en creëren we een rimpeleffect binnen het grotere geheel. M.a.w. we leven ons volle potentieel!

Ideaalstrevers

Ik zie vandaag veel startende één-vrouw-zaken al dan niet in bijberoep, vanuit een ideaal. Een ideaal om een meer verbindende wereld te creëren. Daar merk ik ook vaak zeer veel frustratie op. Boosheid en verdriet, afkeer en angst om wat er nu nog niet is en waar ze zo naar verlangen. Een verlangen getriggerd vanuit een eigen innerlijke, emotionele zoektocht naar meer menselijke verbinding in de wereld.

Wat ik ook opmerk, is dat deze dames zich niet meer in een vakje laten wringen. Het zijn de rebellen van deze tijd. Vaak keren ze zich in eerste instantie tegen de maatschappij vanwege een diepgaand gevoel van ‘vervreemding’. Hoe er vandaag massaal gekeken wordt naar leven en werk klopt niet (meer) voor hen.  Dan heb ik het over onze VUCA-wereld, vluchtig & oppervlakkig, onzeker, complex en zwart/wit rationeel aangestuurd.

Digitale Evolutie

De digitalisering heeft ons ook niet direct bijgestaan om mensgerichter of vrouwvriendelijker te gaan denken tot op heden. Er wordt eerder neergekeken op mensen die niet meer kunnen volgen en in burn-out gaan. De oorzaak wordt nog steeds al te vaak bij de persoon in kwestie gelegd, terwijl men zich ook zou kunnen afvragen of ons snelle ecosysteem daar voor niets tussen zit.

Is het normaal dat de mens zich daaraan moet blijven aanpassen?

Is het normaal dat de vrouw die in balans wil zijn tussen werk/gezin geen rust meer vindt?

Is het normaal dat we op alle vlakken qua gezondheid blijven vasthouden aan symptoombestrijding zonder te zoeken naar oorzaken/ mogelijkheden om een nieuw werkbaarder evenwicht te vinden, niet alleen voor vrouwen, maar liefst SAMEN met iedereen?

Corona

Met Corona werd dit alles nog eens mooi uitvergroot. Men kijkt niet naar het totaal plaatje. Men neemt totale controle op 1 vlak, namelijk symptoombestrijding, en luistert zelfs niet naar de zovele andere invalshoeken. Dit noem ik pas struisvogelpolitiek! Oorlog met een virus? Ik noem het oorlog met onszelf! Een diepgaand innerlijk onbewust conflict tussen angst en vertrouwen. 

Women on a mission

Maar goed. Even terug naar onze ondernemende dames met hun mooie missie tot het ‘humaniseren’ van onze maatschappij. Ik ben er zelf ééntje van. J

Wanneer we vanuit een eigen gemis iets in de wereld willen zetten, denken we bij de start vooral dat we het ZELF MOETEN doen omdat onze werkomgeving in onze beleving geen voldoening meer geeft. Het is namelijk zo dat we reeds vaker met onze neus tegen de muur liepen door bvb. ontslag en ettelijke malen werden afgewezen bij sollicitaties. Wat ook kan is dat we ons totaal niet erkend/nuttig voelden, waar we ook terecht kwamen en dat kan zelfs zowel in werk als privé zijn. Kortom, we voelen ons vaak misbegrepen.

Nieuwe verbindingen met jezelf

Persoonlijke ontwikkeling toonde me dat we daar ZELF een ontzettend groot aandeel in hebben. Het zelfbeeld dat je over jezelf hebt, het slachtofferschap waarin je op een bepaald moment verzeild geraakt, het energieverlies van al die opgekropte emoties,… dat doet geen deugd.

Maar…ook al ontken ik helemaal niet dat onze sterk rationeel getinte maatschappij dit soort ‘subtiele’ gevoeligheden nog steeds lastig aanvaard, leerde ik mezelf resetten, steeds opnieuw en opnieuw, in werk en privé, om zelf te creëren wat mij deugd doet.

Welke situatie zich ook voordoet, we hebben het altijd zelf in handen, ten minste wanneer we gezond in balans zijn met onze intuïtieve kant. Ik heb dus leren vertrouwen op mijn intuïtie/hart waardoor ik ruimer leerde denken dan zwart/wit.

Nieuwe verbindingen met de buitenwereld

Hoe zou het zijn als meer bedrijven openhartiger met hun mensen omgaan?

Hoe kunnen wij met onze intuïtieve kracht versterkt verschil gaan maken binnen de bedrijfswereld om de energiebalans ook op de werkvloer te herstellen?

Zou het kunnen dat we met z’n allen terug meer engagement gaan vertonen wanneer we durven kijken naar de onderliggende oorzaken in ons eco-systeem en bij elk individu op zich?

Met MindReset draag ik graag bij aan

  • het in evenwicht brengen van de persoonlijke energiebalans van vrouwen op missie
  • het activeren van hun  groei-mindset, intuïtief vertrouwen en creatiekracht
  • het ondersteunen en motiveren van vrouwelijke managers als game-changer voor hun teams
  • het leren reguleren van negatieve emoties & het verschil te voelen met intuïtieve kracht

Mijn grootste wens is dat vrouwen, hun energie niet meer verliezen aan dingen doen die hen niet ten volle doen stralen zodat ze durven uitblinken met hun authentieke bijdrage aan een gezonder leef&werk-systeem met erkenning voor iedereen!

Klinkt goed? Zullen we samen op weg gaan en aftasten hoe we kunnen verbinden in wat jij als vrouw nodig hebt om je gouden middenweg te gaan uitstralen met maximale impact op het nieuwe normaal dat jij wenst voor jezelf, je kinderen en ver daarbuiten? Samen reikt onze impact verder dan alleen op ons eiland, toch? 

Let's do this together. 

Laat

 je info na en ik contacteer je snel voor een online Nieuwjaarsbabbel.

Maak het gezellig & authentiek!

Liefs,

Véronique 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x